Admin menü

Telepítés után AccessPoint módban indul a kütyü. Létrehoz egy EspOS nevű wifi hálózatot. Csatlakozzunk rá valami wifi képes eszközzel. Gyári beállításban be van kapcsolva a CaptivePortal mód, ilyenkor az eszköz feldob valami bejelentkezés a hálózatba üzenetet, rá kattintva az index.html weboldalon vagyunk. Az Unregistred Device üzenet egy kis támogatással eltüntethető. Egyéb korlátozás nincs, teljes értékű a firmware adakozás nélkül is. Ha esetleg nem kapunk bejelentkezés üzenetet, a böngésző címsorába írva a 8.8.8.8 IP címet, megkapjuk az index.html-t. Belépés az admin menübe: IP/login (8.8.8.8/login). A gyári index.html oldalon van login gomb. Jelszó nincs (enter).

 

Még mielőtt valaki belém állna az IP cím miatt, elmondom miért a 8.8.8.8-at választottam. Ez a project egy Captive portálnak indult, aminél fontos hogy a telefonok automatikusan megnyissák az index.html-t. Ez egyes telefonokon csak úgy működött, hogy ez volt a modul IP címe. Ezt azóta elvileg javítottam, de nincs lehetőségem mindenféle telefonnal tesztelni, ezért meghagytam. Setup menüben átírható szabványosra. Pl: 192.168.4.1
Format értelemszerűen formattálja a tárhelyet. Ez történik a bootolási folyamat egymás után hatszori megszakításával is (reset gomb / táp elvesz / valami hiba miatt nem ér véget a boot).

Itt lehet fájlokat feltölteni. Egyszerre többet is lehet, a SHIFT/CTRL gombok használatával. A Browser ablakban látható a tárhely taratlma:


Feltöltés után ajánlott a Reboot gombbal újraindítani. A Példák valamiért újraindítás nélkül nem mindig működnek.