Setup menü

Itt végezhetők el a hálózati, kommunikációs beállítások.

Itt állítható be az admin menü jelszava.
AccessPoint, kliens, extender módok közül lehet választani.
HTML port esetleg ha szükséges, megváltoztatható.
MAC cím hekkelés is jó tud lenni bizonyos esetekben, itt megoldható.
IDIP a távoli eléréshez kell, erről később.

A system/www a konfigurációs fájl helye. Ezt azért tettem választhatóvá, hogy példák/kész alkalmazások egyszerűen feltölthetőek legyenek. Ha van feltöltve setup.txt akkor az lesz a beállítás, ha nincs akkor használja a mentettet. Érdemes egy setup.txt feltöltése (és újraindítás) után belépni  a Setup menübe, elmenteni system módban, utána törölni a browser-ben  a setup.txt-t.

AccessPoint mód

Ez az alapértelmezett beállítás, ilyenkor lehet telefonnal, tablettel, laptoppal csatlakozni rá. SSID, WPA jelszó állítható, lehet CaptivePortal módba tenni, illetve elrejteni a hálózatot. A redirect mezőbe írt URL fog megjelenni a böngésző címsorában. Ilyenkor minden címsorba írt http:// kezdetű URL megnyitására ez jelenik meg. Így például egy bár itallapja egyszerűen elérhetővé tehető a vendégek számára. Csak a fantázia szab határt a felhasználásra.

Kliens mód

Ebben a módban egy wifi hálózatra csatlakozik a kütyü. DHCP nincs. IP Address a kütyü IP címe, ezen érhető el az index.html. Gateway a router IP címe, amire csatlakozik. Így lehet kapunyitót, termosztátot, hasonló dolgokat csinálni vele. Ha nem tud csatlakozni a hálózatra, akkor AccessPoint módba megy át, így lehet módosítani a beállításokat.

Extender mód


Megnöveli egy wifi hálózat hatótávját. Router SSID, password a hosszabbítandó hálózat, ide csatlakozik a kütyü, a New SSID, password a létrehozott hálózat, a router hatótávján kívül eső eszközzel ehhez kell csatlakozni. Egyszerre max 4 klienst tud kiszolgálni. Ez a mód azt a problémát orvosolja például, hogy a laptopnak nincs wifi a kertben levő asztalon. Ha nem tud csatlakozni a hálózatra, akkor AccessPoint módba megy át, így lehet módosítani a beállításokat. Az IP beállítások az új hálózatra vonatkoznak, a hosszabítandó routerre DHCP-vel csatlakozik.