Communication

STDIN, STDOUT

Ez a beállítás dönti el, hogy milyen bejövő csatornákon fogadhat a parancsértelmező utasításokat, illetve milyen csatornákra küldheti a beérkezett parancs a kimenetét.

HTML
HTML kódból küld parancsot a modulnak, megjeleníti a választ. ^HTML^<!DOCTYPE HTML> <html> <form action="/htmlin"> <input type="hidden" name="index.html" value="LED(TOGGLE)@"> <input type="submit" value="Press me!"> </form> <H2>LED State: ^STDOUT^</H2> </html> A form name paramétere adja meg a parancs végrehajtása után megjelenő oldalt, a value a parancs.
A ^STDOUT^ helyén lesz látható a parancs kimenete. Ez csak akkor működik, ha az oldal első sora ^HTML^ vagy ^!HTML^ kezdetű. Ha a kezdés ^!HTML^, a böngésző cache tiltva van, minden esetben a modul által utoljára küldött oldal látható.
^HTML^<!DOCTYPE HTML> <html> <H2>LED State: ^LED(TOGGLE)@^</H2> </html> A ^^ közötti parancs az oldal megnyitásakor végrehajtásra kerül, helyén lesz látható a parancs kimenete.

WS
Websocket
A WebSocket internetes technológia, ami kétirányú, duplex kommunikációs csatornák kiépítését teszi lehetővé. Kifejlesztésének fő motivációja volt, hogy a webböngészőben futó JavaScript képes legyen a szerverrel való kétirányú kommunikációra. Nem igényel saját portot, a HTTP portot használja. Az EspOS által WebSocket-en küldött adatot az összes csatlakozott kliens megkapja. Kapcsolat legegyszerűbben a tools.js startWS() függvényével hozható létre. Egyszerre max 4 WebSocket lehet nyitva!!!

USB
Ez valójában az esp8266 chip TXD, RXD lába. WeMos modul USB SERIAL átalakítóval csatlakozik a számítógéphez, ezért lett USB a neve ennek a csatornának.
USB Baudrate : USB virtuális soros port sebessége.

UDP
WiFi hálózaton keresztül kommunikál UDP protokoll használatával.
INCOMING PORT : Ezen a porton fogad a modul bejövő UDP üzeneteket.
OUTGOING PORT : Erre a portra küldi a modul az UDP üzeneteket.
OUT IP / DO : Erre az IP címre / domain névre küldi a modul az UDP üzeneteket. A 255-re végződő IP a Broadcast. Az ide küldött üzeneteket minden hálózaton levő eszköz megkapja.

TCP
TCP kliens
WiFi hálózaton keresztül kommunikál egy szerverrel TCP protokoll használatával.
Server IP / DO : A TCP parancs erre a távoli szerverre csatlakozik.
PORT : A távoli szerver TCP portja.
AutoConnect & KeepAlive : A modul bootoláskor automatikusan csatlakozik a távoli szerverre, ha megszakad a kapcsolat, próbál újra csatlakozni.

TCPS
TCP szerver
Távoli kliens tud csatlakozni a modulra TCP protokoll segítsével.
PORT : A kliensnek erre a portra kell csatlakoznia a modul IP címére.

SER
Soros port.
TXT, RXD lábak a Peripherals menüben állíthatók.

NOW
ESP-NOW protokoll
Az ESP-NOW az Espressif által kifejlesztett protokoll, mely lehetővé teszi, hogy több eszköz kommunikáljon egymással Wi-Fi használata nélkül. A protokoll hasonló az alacsony fogyasztású 2,4 GHz-es vezeték nélküli kapcsolathoz, melyet gyakran alkalmaznak a vezeték nélküli billentyűzetekben. Az eszközök STA MAC Address alapján ismerik fel egymást. Itt lehet felvenni azokat a MAC címeket, akikkel a NOW paranccsal szeretnénk kommunikálni. Azonos WiFi csatornát kell használni az egymással kommunikáló moduloknak! AP módban beállítható a csatorna. Ha valamelyik modul router-re is csatlakozik, célszerű a roter WiFi beállításában kézzel beállítani egy csatornát, ami megegyezik a többi AP módban üzemelő modulon beállított csatornával. Üzenetet fogadni megkötések nélkül lehet, az adás Client módban megszakítja a WebSocket kapcsolatot! Bridge mód a NOW[0] eszközt használja.
NOW[0] - NOW[9] : Itt vehetünk fel partnereket a NOW parancshoz. A másik modul STA MAC címét kell megadni, meg a WiFi csatornáját.

E-mail
Az itt beállított paraméterek segítségével E-mail üzeneteket tud küldeni a modul.
SMTP SERVER: : E-mail küldéshez használt SMTP szerver.
SMTP PORT: : Szerver SMTP portja.
USER: : SMTP felhasználónév, általában az E-mail cím.
PASS: : SMTP jelszó. G-mail esetében nem a fiók jelszava, hanem a biztonság menüben generált "Application Password".

Bridge

Különböző csatornák között biztosít átjárást. Kétirányú. Itt lehet beállítani, másra nincs szükség a működéséhez.
PL:
SER=UDP A GPIO lábakra beállított soros portra kötött GSM modul WiFi-n keresztül vezérelhető UDP protokollal.
1. modul SER=NOW
2. modul NOW=USB
Vezeték nélküli SERIAL USB konverter.