NFC


Setup/Peripheral menüben az SPI engedélyezése után kiválasztható az NFC. Jelenleg MFRC522 olvasó támogatott MIFARE Classic 1K kártya/kulcstartó/matrica/karkötő (TAG) használatával. Ezek a TAG-ek 1kB memóriával rendelkeznek, 15db 48 byte szektorra elosztva, NFC(1) - NFC(15). A szektorokat PIN kóddal lehet védeni illetéktelen hozzáféréstől. Setup/Peripheral menüben állítható be, default: 000000. Mellette a SEC a default szektor. A PIN kódnak kötelezően hat számjegyből kell állnia. Üres, újonnan vásárolt (~0.5$ - ~3$) TAG-nek 000000 a PIN kódja. Ebben az állapotban a gyári alapbeállítással írható, olvasható a TAG, hátránya, hogy egy egyszerű telefonos appal másolható, módosítható. PIN kóddal védett szektor a PIN kód ismerete nélkül használhatatlan. Minden szektor tartalmazhat egy parancsot és/vagy egy sztringet. Minden TAG-nek van egy egyedi azonosítója (NUID) ami lekérdezhető, akár PIN kód ismerete nélkül is.
Tapasztalat: Az NFC (13.56MHz), WiFi (2.4GHz) modul csinálhat valami interferenciát, amitől instabil lehet a WiFi kapcsolat. Ebben az esetben távolabb kell tenni a két modult egymástól, más pozícióba, vagy valami árnyékolást rakni a kettő közé.

NFC(1)
NFC(2)
A kiválasztott szektor lesz aktív. Ebben a szektorban tárolt parancsok hajtódnak végre a TAG beolvasásakor. Valid: 1-15 Default: Setup/Peripheral SEC
NFC(?)@
Aktív szektor számát STDOUT-ra küldi.

NFC:LED(TOGGLE);STR[0]@=BLOCK 1
Aktív szektorra felírja a TAG beolvasásakor végrehajtandó parancsot. Hossza max 48 karakter lehet.
NFC(2):LED(FLASHI);STR[0]@=BLOCK 2
2. szektorra írja a parancsot. Aktív szektor nem változik.

STR[2]=Bob|
NUM[3]=28
NFC=Alice
NFC=STR[2]
NFC=NUM[3]
Aktív szektorra felír egy sztringet. Csak akkor működik, ha a szektorban tárolt parancs hossza max 32 karakter. A sztring hossza max 15 karakter. A szektorban levő parancs csak a saját szektorába tud sztringet írni! Pl: NFC(1):NFC=STR[0].
NFC(2)=128
2. szektorra írja a sztringet. NFC(1):NFC(2)=STR[0] hibás, nem működik! Aktív szektor nem változik.
NFC@
Az utoljára beolvasott szektorban tárolt sztringet STDOUT-ra küldi.

NFC(2)OP000000NP123456
NFC(2)OP123456NP000000
NFC(sector)OPoldpinNPnewpin
Megváltoztatja a szektor PIN kódját. Aktív szektor nem változik.

NFC(UID)@
Az utoljára beolvasott TAG UID számát STDOUT-ra küldi.

NFC(DET):STR[0]@= DETECT %NUID
TAG detektálasakor végrehajtja a parancsot.
NFC(ERR):STR[0]@=PIN ERROR!
Hibás PIN kód esetén végrehajtja a parancsot.

NFC(1)!
Törli a szektort.Példák

Ráírja a kártyára, hogy hányszor lett beolvasva.
NFC(1)=0|
NFC(1):NUM[1]=%NFC;NUM[1]@+1;NFC=NUM[1]