RFID


Lehetőség van RDM630 / RDM6300 125kHz RFID vevő használatára. Setup/Peripheral menüben ki kell választani az RFID menüpontban, hogy a vevő TX lába meyik GPIO lábra van kötve. Táp 5V! RX nincs használva, ez csak vevő. A TAG-ek nem írhatók, gyárilag beégetett UID azonosítóval kaphatók. A párosított TAG-ek UID számai a tárhelyen az RFID.txt fálban kerülnek mentésre egy hozzá rendelt névvel, beolvasáskor végrehajtandó paranccsal együtt. Ha van NFC olvasó is, a 13.56MHz NFC TAG-ek ugyanúgy használhatóak az RFID parancshoz mint a 125kHz-es TAG-ek, ha nincs parancs tárolva az aktív szektorban.

RFID(Alice):STR[0]@=ALICE
RFID(Bob):STR[0]@=BOB
Párosítja a TAG UID számát a zárójelben levő névvel, a kettőspont utáni paranccsal. Törölni, módosítani a fájlkezelőben lehet az edit gombbal.

RFID@
Utoljára beolvasott TAG-hez rendelt nevet STDOUT-ra küldi.
RFID(UID)@
Utoljára beolvasott TAG UID számát STDOUT-ra küldi.

RFID(ERR):STR[0]@=Unknown TAG !!!
Nem párosított TAG beolvasásakor végrehajtja a parancsot.

RFID EMULATOR


A modul a Setup/Peripheral menüben beállított láb és a GND közé kötött 125kHz-es tekercs segítségével képes RFID TAG emulálására.

RFID>0012345678
A megadott UID számú TAG-et emulálja a parancs. Ez általában rá van írva a TAG-re. Ha nincs, RFID(UID)@ parancs megmondja, ha van olvasó modul. Két másodpercig tart a sugárzás, ezalatt ötször megy ki a kód.
RFID(Alice)>
Az Alice néven párosított TAG-et emulálja a parancs.Példák

Check.txt fájlba rögzíti a TAG beolvasásának időpontját.
RFID(Alice):STR[0]=%RFID %DATE %TIMES;STR[0]#(rn)Check.txt